GGD-NW Veluwe

En nog een WordPress site

3 Manieren Om Met Een Narcist Om Te Gaan

Zowel in het dagelijks als in het zakelijk leven komen veel narcisten voor. Het kan best lastig zijn om op de juiste manier met hen om te gaan, omdat ze met extra voorzichtigheid moeten worden behandeld. In dit artikel delen we wat tips over hoe je dat het beste kan doen.

  1. Erken je irritatie. Voordat je echt kan leren om met een narcist om te gaan, is om te erkennen dat er een probleem is én dat dat je irriteert. Pas dan kan je echt opzoek gaan naar een oplossing. Bekijk voor jezelf en je omgeving wat je precies irriteert en welke stappen er ondernomen moeten worden. Een goed begin is tenslotte het halve werk.

  1. Laat je er niet in meesleuren. Het is al te makkelijk om, helemaal in een moment van irritatie, door de narcist gegrepen te worden en een heftige ruzie te beginnen. Doe dit vooral niet. Blijf rustig en denk na over wat er gebeurd. Probeer positief te blijven en dat ook uit te stralen. (Woede loopt vaak stuk op positiviteit.) Gebruik ook je humor. Op deze manier blijf je rustig (en anderen ook!) en het werkt, net als positiviteit, ontzettend ontwapenend.

 

  1. Neem niks persoonlijk. Narcisten doen er alles aan om een reactie uit je los te maken en zullen van alles zeggen om je zover te krijgen. Aansluitend bij de eerste twee: Ga er niet op in en trap er vooral niet in. Wie weet in wat voor ellende je dan eindigt. Hoe lastig het ook is, laat alles van je afglijden en erken dat het niet aan jou ligt maar aan hun. Vaak helpt het ook om jezelf te herinneren dat ze een probleem hebben en dat ze hulp nodig hebben.