GGD-NW Veluwe

En nog een WordPress site

Alles wat je moet weten over tanden bleken.

Tanden bleken in Almere is een cosmetische ingreep waarbij de kleur van de tanden wordt verbeterd om ze witter en helderder te maken. Dit kan worden gedaan bij de tandartspraktijk of thuis met behulp van bleekmiddelen die over-the-counter verkrijgbaar zijn of door de tandarts voorgeschreven worden.

Verschillende methodes

Er zijn verschillende methoden om tanden te bleken. De meest voorkomende methode is het gebruik van waterstofperoxide of carbamideperoxide. Bij tandartsen wordt vaak gebruikgemaakt van een hogere concentratie bleekmiddel dan bij thuisbleken, waardoor de resultaten sneller zichtbaar zijn. Het thuisbleken gebeurt meestal met behulp van bleeklepels die op maat gemaakt worden en gevuld worden met bleekgel.

Hoewel tanden bleken over het algemeen veilig , kan het leiden tot gevoeligheid van de tanden en geïrriteerd tandvlees. Het is daarom belangrijk om voorafgaand aan de behandeling te overleggen met een tandarts om te bepalen of tanden bleken geschikt voor jou en welke methode het meest geschikt is.

Het is ook belangrijk om te weten dat tanden bleken geen permanente oplossing is en dat de resultaten in de loop van de tijd kunnen vervagen. Het is daarom vaak nodig om de behandeling te herhalen om de gewenste resultaten te behouden.

Enkele risicofactoren

Daarnaast zijn er enkele risicofactoren die de effectiviteit van tanden bleken kunnen verminderen, zoals het hebben van tandheelkundige vullingen of kronen. In sommige gevallen kan het tandheelkundige werk de kleur van de tanden niet veranderen, waardoor het bleken van de tanden niet het gewenste resultaat oplevert.

Over het algemeen kunnen tanden een effectieve manier zijn om de kleur van de tanden te verbeteren en een stralende glimlach te bereiken. Het is echter belangrijk om de behandeling zorgvuldig te overwegen en te overleggen met een tandarts om ervoor te zorgen dat het geschikt is voor jouw specifieke situatie.

Tanden bleken bij Your Dental

Your Dental is een tandartspraktijk die ook tanden bleken aanbiedt. Ze maken gebruik van de nieuwste technologieën en methoden om de tanden op een veilige en effectieve manier te bleken.

Bij Your Dental kun je kiezen tussen twee verschillende methoden van tanden : Zoom! en thuisbleken. Bij Zoom! wordt er gebruikgemaakt van een speciale gel en een lamp, waardoor de tanden in korte tijd aanzienlijk witter worden. Dit gebeurt onder begeleiding van een tandarts.

Thuisbleken bij Your Dental gebeurt met behulp van een op maat gemaakte bleeklepel en bleekgel. De tandarts zal eerst een afdruk van je gebit maken, zodat de bleeklepel perfect past. Vervolgens krijg je de bleeklepel en gel mee naar huis, zodat je de behandeling zelf kunt uitvoeren. Dit duurt gemiddeld 10 tot 14 dagen, afhankelijk van de gewenste resultaten.