GGD-NW Veluwe

En nog een WordPress site

Een pigment behandeling laat u doen door Dermavisie

Heeft u last van pigmentvlekken? Dan kan dit erg vervelend zijn en soms uw leven beïnvloeden. Laat het weghalen met de pigment behandeling van Dermavisie!

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken zijn donkere vlekken op de huid waarbij er een verhoogde mate pigment in de huid zit. Deze vlekken kunnen ontstaan bij langdurige blootstelling aan UV licht maar ook door hormoonschommelingen en lokale ontstekingen. De vlek ontstaat omdat er in de cellen een verstoring is ontstaan. Er is niet meer sprake van gelijkmatige verdeling, maar alles zit op één plek. De vlekken zie je vaak op plekken die veel aan de zon worden blootgesteld zoals gezicht, armen en benen.

De pigment behandeling

Voor het verwijderen van pigmentvlekken wordt een IPL apparaat gebruikt. Deze apparaten werken op basis van licht met een bepaalde golflengte. Deze golflengte richt zich specifiek op het weefsel dat weg moet. In dit geval de pigmentvlek. Het licht zal de pigment verwarmen en hierdoor zal het weefsel verbranden. Vervolgens ontstaat er een korstje dat er na een tijdje vanaf valt. Hierna zal de pigmentvlek verwijderd zijn.

Welke pigmentvlekken kunnen behandeld worden?

  • Café-au-lait vlekken
  • Ouderdomsvlekken
  • Post-inflammatoire hyperpigmentie
  • Sproeten

Complicaties tijdens of na de behandeling

Complicaties komt nauwelijks tot niet voor. Het apparaat is namelijk erg veilig. Ernstige complicaties zijn daarom ongewoon. Het kan wel voorkomen dat men iets langer last heeft van de zwelling maar deze trekken altijd weg na korte tijd. Complicaties als verbranding en pigmentverschuivingen kunnen zoveel mogelijk worden voorkomen door het opvolgen van de adviezen.