GGD-NW Veluwe

En nog een WordPress site

Haal meer uit jouw zorgverzekering

Close up of chiropractor’s hands doing reiki on young woman.One hand on head and one hand on chest.

Vanuit de overheid is het verplicht om als Nederlandse burger een zorgverzekering te hebben. Gelukkig maar zou je zeggen, want als je nu naar amerika kijkt is het maar goed dat wij verplicht zijn om een zorgverzekering te hebben. Toch kan een zorgverzekering zwaar drukken op jouw maandelijkse lasten, daarom willen wij jou in dit artikel een aantal tips geven om meer uit jouw eigen zorgverzekering te halen

Kies het juiste zorg plan

Het is belangrijk om tijdens het vergelijken van je zorgverzekering te kijken naar wat jij precies als individueel persoon nodig hebt. Heb jij bijvoorbeeld veel last van blessures? Dan is het natuurlijk handig om iets meer fysio afspraken in jouw eigen pakket op te nemen. 

Ken je zorgverzekering

Bij veel zorgverzekering kan je alleen terecht bij bepaalde instellingen in jouw stad. Kijk dus goed naar welke instellingen zijn aangesloten bij het afsluiten van je verzekering. Het kan maar net zo zijn dat jij voor een bepaalde medische afspraak helemaal naar een andere stad moet rijden. Ken je eigen zorgverzekering dus. 

Eigen risico

Wat wij veel zien is dat mensen hun eigen risico niet helemaal goed gebruiken. Heb jij je eigen risico in een bepaald jaar gebruikt? Probeer in dat jaar dan ook al je andere medische afspraken te maken. Doe je dit niet? Dan betaal je wellicht weer een deel van je eigen risico in het volgende jaar. 

Maak gebruik van kortingen

Zorgverzekeringen maken vaak gebruik van het geven van kortingen aan de mensen die bij hen een zorgverzekering hebben afgesloten. Zo bieden ze kortingen aan op bijvoorbeeld fitnessabonnementen of bepaalde mindfulness apps 
Bron: zorgverzekering 2022