GGD-NW Veluwe

En nog een WordPress site

Hernia behandeling

hernia behandeling

Per jaar zijn in Nederland van de 1000 personen, 6 mensen behept met een rughernia. Een groot aantal daarvan hebben een behandeling nodig. De meeste mensen zijn tussen de 40 en 55 jaar en ruim 10.000 mensen ondergaan daardoor een operatie aan de rug.

Een rughernia

hernia behandeling

Een rughernia kan zorgen voor veel pijn. Een uitstulping drukt op een zenuw en dat kan veel last veroorzaken. Soms is er een uitstraling naar een of beide benen. De tussenwervelschijf droogt in de loop de jaren uit. Er ontstaan rondom deze schijf barstjes die mogelijk kunnen scheuren. De zachte kern komt naar buiten en drukt op de zenuw.

MRI-scan

Met het maken van een MRI-scan wordt de diagnose gesteld en kan een hernia behandeling worden gestart. Bij een hernia is er meestal sprake van een natuurlijke slijtage waar je niets aan kunt doen. Zwaar lichamelijk werk zou een hernia kunnen beïnvloeden.

hernia behandeling

40% Van de Nederlanders heeft vroeg of laat te maken met een hernia maar hoeven niet altijd te worden geopereerd. Er zijn veel personen die geen pijn ervaren.

Helios Krefeld

Helios klinieken Krefeld heeft alle expertise in huis om een hernia behandeling uit te voeren. Een breed zorgaanbod en géén wachtlijsten. Zowel de nek- als de rughernia kan in deze kliniek worden behandeld. Voor een hernia-operatie kunt u terecht in Krefeld. Wanneer er al lange tijd klachten zijn kan worden besloten door de neurochirurg of orthopeed om de uitstulping, die tegen de zenuw drukt, te verwijderen. Op deze manier krijgt de zenuw weer ruimte om goed te functioneren zonder pijn.

dr. Frits Hageman

Dokter Hageman is de neurochirurg die gespecialiseerd is in wervelkolomchirurgie. Een afspraak is snel gemaakt. Is er nog geen MRI-scan gemaakt, dan kan de kliniek deze tevens organiseren. Wilt u een afspraak maken? Kijk dan voor direct contact op de website