GGD-NW Veluwe

En nog een WordPress site

Minder klachten door acupunctuur Arnhem? 

WellBeing

Jij hebt vast weleens gehoord van acupunctuur Arnhem. Maar weet jij eigenlijk wat het inhoud? Acupunctuur is één van de behandelmethodes in de traditionele Chinese geneeskunde. Daarbij worden er roestvrije acupunctuurnaalden in je lichaam geplaatst op de zogenaamde acupunctuurpunten. De naalden kunnen helpen bij meerdere lichamelijke en geestelijke klachten. Natuurlijk is niet altijd sprake van genezing maar het verdwijnen of verminderen van de symptomen is wel mogelijk. Er wordt beweert dat deze methode van geneeskunde al meer dan 2500 jaar bestaat. 

acupunctuur Arnhem

Acupunctuur tegen verschillende klachten

Acupuntuur Arnhem kan bij verschillende lichamelijk of geestelijke klachten helpen. Bij de volgende klachten kan acupunctuur helpen. 

  • Vermoeidheid, 
  • gewricht en spier,
  • slaapstoornis,
  • lang gerelateerde klachten,
  • en nog veel meer.  

In de Chinese geneeskunde kan het zijn dat vermoeidheid een teken voor leegte is. Dat betekent dat er een tekort is aan één of meerdere factoren. Een teken daarvan is dat je al snel vermoeid bent na geringe inspanning. Dan kan het zijn dat je lichamelijk maar ook psychische leeg bent. Acupunctuur kan ook helpen bij acute chronische gewrichts- en spieraandoeningen, nek- en rugklachten, hernia en RSI. Een slechte slaapritme is echt erg vervelend omdat het natuurlijk belangrijk is om goede slaaprust te hebben. Bij acupunctuur heeft de slapeloosheid te maken met een energie verstoring. Yin staat voor donker en rust en yang voor licht en bewegen. Als dit dus niet goed is heeft een grote invloed op je slaapritme. Daarom is het belangrijk om de balans weer te herstellen. Als je last hebt van hooikoorts, astma of andere lang klachten. Kan het verstandig zijn om een paar maanden van te voren te beginnen met een acupunctuur behandeling. 

Vanaf welke leeftijd is acupunctuur mogelijk? 

Accupuctuur Arnhem kan bij volwassen zowel als kinderen gebruikt worden. Kinderen kunnen wel eens last hebben van concentratieproblemen, gedragsproblemen, gevoeligheid overprikkeldheid en nog meer. Waarschijnlijk zou je ook denken wie wil nou dat zijn kind met meerdere naalden laten prikken. Maar wat veel mensen denken is dat bij acupunctuur een naald door je lichaam wordt geboord. Daarnaast zijn er verschillende soorten naalden en ander manieren van acupunctuur waarbij de naald over de huid wordt gestreken of getikt. 

Meer verhalen