GGD-NW Veluwe

En nog een WordPress site

Symptomen en klachten verschillen bij een hernia

hernia operatie

Niet iedereen heeft dezelfde klachten bij een hernia, dit is afhankelijk van waar de hernia zich bevindt in het lichaam. De hernia kan in de rug of de nek aanwezig zijn, in veel gevallen is deze wel belastend maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. De pijnklachten ontstaan wanneer de uitstulping op de zenuwen drukt, dan is er ook een hernia operatie noodzakelijk. Wanneer een doof gevoel ontstaat of spieren vallen uit dan is er sprake van ernstige klachten. Afhankelijk van de pijnklachten wordt een plan van aanpak opgesteld. 

hernia operatie

Plan van aanpak bij een hernia 

Een hernia wordt door een specialist of arts van Helios klinieken vastgesteld. Wil je goed inzicht hoe ernstig de situatie is dan is er in veel gevallen een MRI scan noodzakelijk. Hierbij wordt er ook inzichtelijk gemaakt of er sprake is van beknelde zenuwen. Klachten verdwijnen in de regel na een aantal maanden vanzelf, mocht dit niet het geval zijn dan wordt er een plan van aanpak gemaakt voor een hernia operatie. Is er een hernia vastgesteld wordt er niet direct tot opereren overgegaan.  

hernia operatie

Verschillende soorten behandelingen 

Een hernia operatie is niet altijd noodzakelijk, er wordt ook gekeken of de behandeling op een andere manier plaats kan vinden. Een behandeling kan bestaat uit verschillende soorten therapie die ervoor zorgen dat je weer mobiel bent en de pijn verdwijnt. Natuurlijk bepalen de klachten en de ernst ervan welke behandeling het beste aan zal slaan. De neurochirurg zal uiteindelijk een beslissing nemen of een operatie bij Helios klinieken noodzakelijk is.