GGD-NW Veluwe

En nog een WordPress site

Vitamine d supplementen zijn er ook voor jou

Soms zijn er momenten dat je echt meer nodig hebt dan dat je zelf aan kunt maken. Je voelt je niet helemaal goed in je vel zitten en wat slap. Het kan dan zomaar zijn dat je wat vitamine mist die je wel heel hard nodig hebt. Je kunt dan gebruik maken van supplementen om het vitaminegehalte aan te vullen.

Vitamine d supplementen goed voor je lichaam

Veel vitamine zijn goed voor je lichaam en heb je ook echt nodig om goed te kunnen functioneren in het dagelijks leven. Je wil natuurlijk dat jij je fit voelt. Soms heb je dan net even wat extra nodig. Vitamine d halen we doorgaans uit de zonnestralen die we oppikken als we buiten lopen of lekker in de tuin of op het balkon zitten. Dat betekent dus vooral dat je deze vaak alleen in het voorjaar en de zomer voldoende oppikt.

Vitamine d aanvullen

Wanneer je merkt dat je er een tekort aan hebt dan kan je ervoor kiezen om ze aan te vullen met vitamine d supplementen. Deze supplementen kun je verkrijgen bij onder andere drogisterijen en apotheken. De supplementen die je daar kunt verkrijgen zijn vaak een deel van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid.

Wat doet vitamine d met je

Vitamine d doet onbewust heel veel met je lichaam. Het zorgt er onder andere voor dat je sterke botten hebt en houdt. De vitamine d zoals wij hem binnenkrijgen moet worden omgezet. Wij hebben namelijk de actieve vorm van vitamine d nodig.

De actieve vorm van vitamine d zoals wij binnen krijgen vanuit voeding zoals makreel, zalm of paling beïnvloeden de spierfuncties in het lichaam. Wanneer je een tekort hebt aan vitamine d kun je dus een spierzwakte of spierkrampen krijgen.

Vitamine d speelt ook een grote rol in ons immuunsysteem. Door de omzetting van vitamine d naar de actieve vorm zorgt het in de witte bloedcellen voor een cellulaire immuniteit. Om dit proces in werking te zetten is er stimulatie nodig van de productie van antimicrobieel eiwit. Dit maakt bacteriën onschadelijk en het kan ervoor zorgen te voorkomen dat je ziek wordt.

Vitamine d zorgt voor een goede werking van de alvleesklier en de hersenfuncties. Zo zorgt voldoende vitamine d er onder andere voor dat men minder vaak depressieve gevoelens heeft.

Wat de werking van vitamine d exact is op de lichaamsfuncties worden nog volop onderzoeken naar gedaan zodat er met meer zekerheid gezegd kan worden wat het precies is.

Kies bewust, kies voor Benfida

Je kunt ook een hele bewuste keuze maken wanneer je vitamine d supplementen nodig hebt. Bij benfida.com hebben ze voldoende keuze aan supplementen die goed zijn voor jouw lichaam en geest. Deze supplementen zijn allemaal gemaakt op een goede manier en er komen geen chemische stoffen aan te pas. Je kunt er dus vanuit gaan dat je, wanneer je bij Benfida bestelt, supplementen hebt die doen wat ze zeggen.