GGD-NW Veluwe

En nog een WordPress site

Voor wie is een neuscorrectie geschikt?

Een neuscorrectie is een vorm van plastische chirurgie. Deze vorm van plastische chirurgie verandert zodanig de vorm, grootte en structuur van je neus. Dit kan verschillende uiteenlopende redenen hebben. Vaak besluiten mensen een neuscorrectie te laten uitvoeren wanneer ze erg onzeker zijn over hun neus, bijvoorbeeld door de grootte of de stand van de neus. Deze ingreep, uitgevoerd door een gerenommeerde kliniek zoals sarasinclinic.com, kan dit verhelpen, door dus de grootte, of iets anders wat je niet prettig vindt aan je neus te veranderen. Het kan er echter ook voor zorgen dat je beter kunt ademen. Dat brengt ons bij de vraag, voor wie is een neuscorrectie geschikt en wie kan dus het beste een neuscorrectie ondergaan, maar wie ook vooral niet. 

Cosmetische en structurele aspecten aan een neuscorrectie

Een neuscorrectie is niet voor iedereen die zijn neus niet mooi vindt en die dit snel wil laten aanpassen. Want een neuscorrectie is een drastische ingreep waar je naderhand nog lang last van zult hebben. Tevens raden chirurgen af om een neuscorrectie impulsief te laten uitvoeren of om een neuscorrectie te laten uitvoeren voor kleine afwijkingen. Tevens moet het fysiek ook mogelijk zijn om de behandeling te laten uitvoeren, zo kunnen sommige mensen al slecht ademenen door hun neus, in dit geval is het af te raden een neuscorrectie te laten uitvoeren. Ook zal de afwijking van de neus structureel moeten zijn anders zullen de meeste chirurgen je een negatief advies geven voor een neuscorrectie.

Belangrijke randzaken rondom een neuscorrectie

Uiteraard komen er ook nog bepaalde randzaken kijken bij een neuscorrectie. De belangrijkste is dat je het moet kunnen betalen. Een neuscorrectie wordt namelijk niet vergoed door je zorgverzekeraar. Je zult de behandeling dus helemaal zelf moeten betalen. Dit omdat een neuscorrectie vaak enkel om cosmetische redenen uitgevoerd wordt. Is het om medische redenen van belang een neuscorrectie uit te voeren, dan wordt deze misschien wel vergoed. Tevens moet je ook de mogelijkheid hebben om twee weken vrij te kunnen nemen van werk. Twee weken na de ingreep zul je namelijk weinig kunnen en zul je vrij moeten nemen van werk. Houdt hier dus ook rekening mee. 

Verschillende soorten neuscorrecties en afwegingen

Neuscorrecties zijn op twee manieren te benaderen. Je hebt een open neuscorrectie, hierbij wordt er een kleine incisie uitgevoerd aan de onderkant van de neus. Bij een gesloten neuscorrectie gebeurt dit echter enkel aan de binnenkant van de neus. De duur, kosten en intensiteit van de behandeling hangen voor een groot gedeelte af van de benadering van de ingreep. De afweging voor een ingreep kan hier ook van af hangen. Maar de afweging hoe de neus verandert wordt, wordt voornamelijk gemaakt door de neus dragende en de chirurg tezamen. Zo maken zij samen een behandelplan over hoe de behandeling en de neus eruit komen te zien.