GGD-NW Veluwe

En nog een WordPress site

Wat te doen tegen hielkloven last?

Last van hielkloven? Hielkloven zijn scheurtjes of barstjes in de huid van de hiel. Ze worden vaak veroorzaakt door een combinatie van factoren, zoals uitdroging van de huid, overmatige druk op de hiel, slechte schoenen, overgewicht of langdurig staan of lopen.

Hielkloven kan ongemak veroorzaken, zoals pijn, branderigheid of jeuk, en in sommige gevallen kan het zelfs leiden tot infecties of bloedingen. Het kan ook cosmetisch aantrekkelijk zijn, vooral als de kloven dieper worden en een witte of gele kleur krijgen.

Hielkloven voorkomen

Om hielkloven te voorkomen, is het belangrijk om de voeten goed gehydrateerd te houden door regelmatig vochtinbrengende crème aan te brengen. Het dragen van comfortabele schoenen met goede ondersteuning en het vermijden van overmatige druk op de hielen kan ook helpen.

Als je al hielkloven hebt, is het belangrijk om deze goed te verzorgen door de voeten dagelijks te wassen en te hydrateren met een vochtinbrengende crème. Je kunt ook een speciale heel crème gebruiken die helpt de huid te herstellen. Als de kloven erg diep of geïnfecteerd zijn, is het raadzaam om een ​​arts te raadplegen voor verdere behandeling.

Hoe behandel je hielkloven?

Het behandelen van hielkloven begint bij het dagelijks verzorgen van de voeten. Hieronder volgen een aantal tips om hielkloven te behandelen:

  1. Was je voeten dagelijks met lauw water en een milde zeep.
  2. Droog je voeten goed af, vooral tussen de tenen.
  3. Gebruik een voetvijl om de harde huid rondom de kloven voorzichtig weg te vijlen. Doe dit niet te hard, anders kan de huid beschadigen.
  4. Breng een vochtinbrengende crème aan op de voeten, vooral op de hielen en de kloven. Herhaal dit minstens twee keer per dag.
  5. Gebruik een speciale heel crème die helpt de huid te herstellen en de kloven te verminderen.

Noordkroon met de perfecte oplossing!

Noordkroon.nl is een merk dat verschillende producten aanbiedt om hielkloven te behandelen en te voorkomen. Een van hun bekendste producten is de “Noordkroon Heel Crème”. Deze crème bevat onder andere bijenwas, sheabutter en kamille-extract, en is speciaal ontwikkeld om de huid van de hielen te verzorgen en te herstellen.

De hiel crème van Noordkroon kan helpen om hielkloven te verminderen en de huid van de hielen weer zacht en soepel te maken. Het is belangrijk om de crème regelmatig aan te brengen op de hielen, bijvoorbeeld ’s ochtends en ’s avonds. Naast heel crème biedt Noordkroon ook andere producten aan om de voeten te verzorgen, zoals voetbalsem en voetbal scrub.