Waarom krijg ik niet zomaar een nieuw recept van de huisarts?
Er zijn veel verschillende soorten medicijnen en soms kan je niks anders doen, dan deze medicijnen in te nemen. Zo kan antibiotica goed helpen tegen een bacterie, terwijl pijnstillers juist heel goed kunnen helpen als je bijvoorbeeld door je rug bent gegaan. Er zijn genoeg medicijnen die je zonder recept in de dichtstbijzijnde winkel kan kopen, echter zijn de gevaarlijke medicijnen alleen bij de apotheek te vinden.
Een medicijnverslaving komt namelijk vaker voor dan je misschien had verwacht. Voornamelijk pijnstillers en kalmerende medicijnen, kunnen een verslavende werking hebben. Hierdoor neemt de huisarts altijd een weloverwogen beslissing in het geven van deze medicijnen.
Hoe merk je dat je een medicijnverslaving hebt?
Tegenwoordig is er minder een taboe op verslavingen dan vroeger. Dit is een voordeel voor de mensen die graag wat aan hun verslaving willen doen. Echter, hoe weet je nou eigenlijk dat je een medicijnverslaving hebt?
Bij elke verslaving is het zo dat je steeds meer nodig hebt om hetzelfde effect te krijgen als in het begin. In het begin had je dus genoeg aan 5 mg pijnstiller per dag, terwijl je nu al op bijvoorbeeld 20 mg zit. Daarbij kan het ook nog eens zijn dat de pijn erger is dan voorheen als je geen medicijnen neemt.
Wat kan je er aan doen?
Gelukkig zijn er manieren om van je medicijnverslaving af te komen. Zo kan je onder andere profesionele hulp zoeken bij https://www.cacnverslavingszorg.nl/. Zeker bij het afkicken van medicijnen is het belangrijk dat je dit met de hulp van een professioneel doet. Het kan namelijk zomaar eens zijn dat je afkickverschijnselen krijgt, die als zeer naar ervaren kunnen worden.
Daarbij heeft CACN verslavingszorg de juiste middelen en personen om je weer op de juiste weg te krijgen om het leven zonder medicijnen ook verdragelijk te maken.